zaterdag 9 juli 2011

Cassisbavarois

Het is haast niet te geloven voor iemand die zo weinig van desserts afweet, maar ik vond onlangs nog maar eens een super simpel en snel receptje voor een overheerlijk dessert. Oorspronkelijk was dit recept op basis van viooltjessiroop, maar omdat ik dat op de Ardense hoogvlaktes niet kon vinden werd het dan maar cassis.

Ik nam er geen foto van, maar mijn creatie zag er exact hetzelfde uit als de illustratie die bij het recept stond (zie hieronder). En dan nu, geen Kriek Belle Vue, maar wel het recept (met dank aan Colruyt):

Cassisbavarois

Ingrediënten (4 pers):
ongeveer 8 madeleines (zo van die lekkere cakejes), 1 dl cassissiroop, 2 dl room, 50 gr fijne suiker, 5 blaadjes gelatine en 1 limoen.

Voorbereiding:
Schil van de limoen raspen, water aan de kook brengen en 1 minuut onderdompelen in kokend water, dan afgieten en opzij zetten. Limoen uitpersen. Gelatineblaadjes 5 min. laten weken in koud water en goed uitknijpen. Room stijfkloppen.

Bereiding:
Cassissiroop samen met de suiker en het limoensap in een pannetje doen en aan de kook brengen tot de suiker gesmolten is. Daarna de uitgeknepen gelatineblaadjes bijvoegen, doorroeren en laten afkoelen. Afgekoeld mengsel voorzichtig onder de room mengen. In een rechthoekige schaal wat vershoudfolie leggen en op de bodem madeleines schikken. Overgieten met de cassisroom, garneren met limoenschil.en 4 uur laten afkoelen en opstijven in de koelkast. Daarna de bavarois uit de vorm halen (dit gaat makkelijk dankzij de vershoudfolie) en in sneetjes snijden.    

Laat het smaken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten