donderdag 22 september 2011

Koken met brassica rapa chinensis

... ofteweeel: paksoi. Volgens Wikipedia is dat een langwerpige open kool met groene bladeren en spierwitte bladstelen van Aziatische origine. De groente is het gehele jaar verkrijgbaar en is afkomstig uit de Nederlandse kassen, maar komt ook uit Aziatische landen, Israël en Spanje.

Eigenlijk vind ik paksoi helemaal niet zo lekker, maar als het nu eenmaal in je bio-pakket zit, dan moet je er wel iets mee uitvinden, dus ik zocht en vond een receptje voor een Oosters soepje, paste het wat aan (of course!) en kwam uit bij een overheerlijk brouwsel terecht. Het recept:

Oosters soepje met paksoi

Ingrediënten:

1 paksoi, in fijne reepjes gesneden
1 soeplepel sojasaus 
2 blokjes kippeboullion, opgelost in 1 liter water 
een 4-tal cm verse gember, in uiterst fijne stukjes gesneden
ongeveer 200 gram scampi's, diepgevroren 
een beetje gesneden verse koriander
peper en zout, naar smaak

Breng de bouillon aan de kook samen met de gember en de sojasaus. Wanneer deze kookt, voeg dan de korianderblaadjes, paksoi en scampi toe en laat nog 5 minuutjes koken. Kruid af met peper en zout.

Je kan indien je dat wenst ook nog gesneden lente-uitjes en/of reepjes rode pepertjes toevoegen.

Smakelijk !!!

PS: Volgende week: maak uw eigen draagdoek, met stap voor stap foto's ... als ik tijd heb :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten